"A Mentalista" Rajongói Oldal

A szereplők valós élete
 

Simon Baker

Picture
   1969. július 30- án született Ausztráliában, Launcestonban. Édesanyja: Elizabeth Labberton, édesapja Barry Baker. Szülei még fiatal korában elváltak, Simon édesanyjához került, aki később újra megházasodott és Új- Dél- Walesbe költöztek. Simonnak van egy lánytestvére, aki most orvos Ausztráliában. Tiniként versenyszerűen vízilabdázott és szörfözött. Színészi tehetségére akkor jöttek rá mikor a házuk előtt gördeszkázás közben egy műesést produkált, és addig nem kelt föl amíg édesanyja sikítva ki nem rohant. A középiskola befejezése után Sydneybe költözött. Színészi munkáját egy ausztrál Tv csatornán egy jégkrémreklámban  kezdte. Később egy videoklipben szerepelt. Egy szappanopera forgatása során ismerkedett mostani feleségével Rebeca Riggel. Több filmben is szerepelt például: Szigorúan bizalmas (1997), A vörös bolygó (2000), A titokzatos lakó (2009) ... , az igazi sikert azonban, A Mentalista (2008- tól napjainkig) című sorozat főszerepe hozta meg neki.

Viszonylag fiatal volt (24 éves), mikor első gyereke, Stella Breeze megszületett. Jó barátságot ápolnak Nicole Kidman- nel. Ez a barátság annyira jó, hogy Simon harmadik gyerekének, Harry Friday- nek Nicole lett a keresztanyja.

Robin Tunney

Picture
   Chicagóban született 1972. június 19- én és itt is nevelkedett. Édesapja: autókereskedő, édesanyja: csapos. A Carl Sandburg Középiskolán 1990- ben végzett, innen a Chicagói Művészeti Akadémiára ment színészetet tanulni. Los Angelesbe költözött tizennyolc évesen, ahol sorozatokban szerepelt. Első nagyobb sikerét A Zenebirodalom visszavág című filmmel érte el, ahol egy öngyilkos hajlamú tinédzsert játszott 1995- ben. Főszerepet vállalt a Bob Gosse által rendezett Niagara, Niagara című filmben. Még ugyanebben az évben a Velencei Filmfesztiválon megkapta a legjobb színésznőnek szóló díjat. Szintén 1997- ben összeházasodott Bob Gosse- szal, de 2002- től külön éltek. 2007- ben újra megházasodott, férje Andrew Dominik, ausztrál filmrendező lett. 2004- ben részt vett a Doktor House című sorozat pilot (bemutató) epizódjának forgatásában. Számos filmben játszott, például: Frogs! (1991), Ítéletnap (1999), Hollywoodland (2006).

Amanda Righetti

Picture
   1983. április 4- én született a Utah állambeli St. George- ban, a családban ő volt a legfiatalabb gyerek, ugyanis még 7 testvére (6 nővére és 1 bátyja) van . Las Vegasban nőtt fel. Bulizós típus volt. 18 évesen Los Angelesbe költözött, itt kezdte a karrierjét építeni. Itt Amanda olyan sorozatokban szerepelt, mint a CSI. A FOX TV egy vendégszerepet ajánlott neki, de a sorozat (The O.C.) nem lett sikeres. Többször is feltűnt az FHM magazinban. 2005- ben hozzáment Jordan Alanhez. 2007- ben egy horrorfilmben vállalt főszerepet több- kevesebb sikerrel. Egyik nagy sikerét a Péntek 13 című filmben érte el 2008- ban.
Beceneve: Spaghetti Righetti
További filmjei: Pipeline (2007), Angel Blade (2002), Love and Happiness (1995).

Tim Kang

Picture
    1973. március 16- án született San Franciscoban, koreai szülőktől. A Harvardon kezdte színészi tanulmányait és a Berkeley- n szerezte meg a diplomáját politikai ismeretekből, de Moszkvában is tanult. 2002- ben kezdte filmes munkáját, de 2008- ban a Rambo hozta meg neki a sikert. Több filmben is szerepelt már rendőrként, ezért A Mentalistához már volt tapasztalata.
További filmjei: Két hét múlva örökké (2002), Felejtés (2004), What Remains (2006)
További sorozatai: Maffiózók (2002), Harmadik műszak (2004), Szellemekkel suttogó (2006)

Owain Yeoman

Picture
1978. július 2- án született Walesben, Owain Sebastian Yeoman néve. Édesanyja Hilary Yeoman, édesapja Mike Yeoman atomfizikus. Londonban a Royal Academy of Dramatic Arton tanult színésznek. Angol irodalomból az oxfordi egyetemen végzett. Első filmes szerepe 2004- ben volt a Trójában. Leghíresebb szerepe a Terminátor- Sarah Connor krónikái pilot epizódjában volt, ott ő játszotta a T-888- as Terminátort. 2006- ban Londonban feleségül vette Lucy Davis színésznőt, azóta Los Angelesben élnek.
További filmjei, sorozatai: Broken Lizard Sörfesztivál, The Nine, Gyilkos Megszállás