"A Mentalista" Rajongói Oldal

Első évad

1. rész                                                                     Vörös Nyomok
                                                                                      ( Pilot)

Picture
Patrick és csapata még mindig Red John után nyomoznak. Újabb gyanúsítottakat találnak, de róluk kiderül, hogy csak az ismert sorozatgyilkos módszereivel dolgoznak. Egy orvost és a feleségét holtan találnak. A gyilkosságot a nő szeretőjére próbálják terelni, de a csapat kideríti, hogy a valódi tettes a férfi munkatársa Wagner doktor. Az indíték az volt, hogy Wagner rájött arra, hogy kollégája sikkaszt. Ezzel hatalmas károkat okozott volna egy Afrikában épülő jóléti intézménynek.

2. rész                                                                        Vörös haj
                                                                    ( Red Hair and Silver Tape)

Picture
Egy kaliforniai kisvárosban holtan találnak egy fiatal lányt. Szinte mindenki a lány barátját, egy helyi gengsztert gyanúsít, de Patrick természetesen saját elképzelései szerint nyomoz. Csapdát állít egy helyi étteremben, de ez majdnem rosszul sül el, ugyanis Grace volt a csali a vörös haja miatt. Mikor a seriff erőszakkal próbálja betuszkolni őt a kocsijába akkor Rigsby megpróbálta elfogni, de rájöttek, hogy nem ő volt a gyilkos. Eközben Patrick egy hotelszobában marad ahol az igazi gyilkosok voltak és ők majdnem lelőtték Patricket, de végül a sikerül a gyilkosokat lelőni.

3. rész                                                                     Vörös part
                                                                                ( Red Tide)

Picture
Egy pancsoló kislány holtan talál egy fiatal lányt. Kiderül, hogy a lányt megfojtották. A csapat egy helyi tinédzser bandában keresi a lehetséges gyilkost, de ők egymást védik. Patrick egy ál- hipnózis  alá veti őket és akkor derül ki az igazság. Eleinte egymásra próbálják terelni a gyanút és akkor egy másik gyilkosságra is fény derül melyben valakit bebetonoztak.

4. rész                                                              Asszonyok vörösben
                                                                            ( Ladies in Red)

Picture
Egy szerelmi háromszög miatt egy férfi eltűnt. Patrick gyorsan megtalálja őt, sajnos holtan. Kiderült, hogy a férfinek komoly anyagi gondjai voltak, de egy nagyobb összeget eltett, hogy a szeretőjével megszökhessen. A pénzből gyémántot vett, de ezt elrejtette. A szeretőt gyanúsítják, de Patrick csapdát állít neki és a szeretőjének, amelyben az igazi gyilkos lebukik.

5. rész                                                                    Vörös erdő
                                                                                ( Redwood)

Picture
Karát, a fiatal lányt holtan találnak egy kisvárosi erdőszélen. Barátnője, Nicole eltűnik. Mindenki azt hiszi, hogy őt is megölték,de hamarosan megkerül, teljesen zavart állapotban és sokkosan. A seriff őt gyanúsítja azzal, hogy megölte barátnőjét, ám Patrick és társai mélyrehatóbb nyomozásba kezdenek. Patrick előhívja Nicole- ból az emlékeket, így azok elvezetnek a valódi tetteshez, de közben Lisbon élete is veszélybe kerül.

6. rész                                                                Vörös és fekete
                                                                             ( Red- Handed)

Picture
Egy kezet találnak egy kaliforniai úton közel a nevadai határhoz. Kiderül, hogy a kéz egy kaszinó hotel vezetőjének a keze. Az egyik krupiéra terelődik a gyanú, aki rendszeresen csalt, de tudott a biztonsági főnök viszonyáról a vezető feleségével, így az nem rúgta ki őt. Ez némileg megváltoztatja a csapat véleményét az üggyel kapcsolatban, ám Patrick egy újabb vezércsellel hamar ráakad az igazi gyilkosra.

7. rész                                                                  Vörös látomás
                                                                              ( Seeing Red)

Picture
Rosemaryt, az özvegyasszonyt elgázolják és megölik. A nő azonban hitt a szellemekben, így rendszeresen eljárt egy médiumhoz, aki elég nagy összegeket kért a látomásaiért cserébe. Patrick érthetően szkeptikusan fogadta ezt a hírt, és rögtön a jósnőt gyanúsította. Rosemarynek azonban sok pénze volt, ezáltal nőtt a gynúsítottak száma, Jeremy, a nő szeretőjének és pártfogoltja is a gyanúsítottak közé került, ő a házába költözött. Indítéka mindenkinek volt, de a valódi tettes kilétét végül a szellemek fedik fel.

8. rész                                                                    Vörös határ
                                                                        ( The Thin Red Line)

Picture
Egy kisvárosban kettős gyilkosság történik. Egyikük egy kábítószer-díler elleni per koronatanúja, ezért kiemeltem fontos, hogy megtalálják az elkövetőt. A gyanú persze rögtön a dílerre terelődik, ám kiderül, hogy a másik áldozatot, egy lányt több helybélihez is szoros viszony fűzhette. Patrick azonban megint átlátja a helyzetet, és egy furfangos csapdával előcsalja a valódi tettest.

9. rész                                                                    Vörös láng 
                                                                             ( Flame Red)

Picture
Egy kisvárosban gyilkosság történik, az áldozatot felgyújtják. Majd röviddel ezután a helyi seriffet is megpróbálják hasonló módon megölni. Sőt néhány évvel korábban egy harmadik férfit is így öltek meg, noha balesetnek álcázták. Kiderül, hogy a három áldozat valaha együtt szolgált a hadseregben és egy olyan földet vettek, ami alatt kiderült, hogy egy értékes víztározó fekszik és erre sokaknak fáj a foguk. A gyilkost természetesen Patrick éleselméjűsége leplezi le.

10. rész                                                                Vörös csapda   
                                                                        ( Red Brick and Ivy) 

Picture
Egy egyetemen hamis kutatásokat végeznek, amire az egyik előadó rájön, ezért megmérgezik. A elsőként munkatársát és volt párját Sophie Millert gyanúsítják, annak ellenére, hogy ő maga hívja fel a CBI- t és kéri Patrick segítségét. Ugyanis valaha pszichiáterként dolgozott, és annak idején ő segített Patricknak felépülni az idegösszeomlásból, amiben a családja elvesztése után szenvedett. Patrick meg is szerzi az ügyet a csapatnak, majd kideríti, hogy a nő is tudott a hamis kutatásokról, a gyilkosságokat azonban nem ő követte el.

11. rész                                                               Vörös barát
                                                                     ( Red John's Friends)

Picture
Patrick egy rabtól megtudja, hogy olyan információkat tud, amivel a csapat elkaphatja Red Johnt. Jared, a rab cserébe annyit kér, hogy engedjék el, ugyanis a gyilkosságot, amiért lecsukták, nem ő követte el. Miután kiderül, hogy igazat állít, a csoport macska- egér játszmába kezd, hiszen Jareden kívül mindenki tudja, hogy Red John vadászni fog az informátorra.

12. rész                                                              Vörös bűbáj
                                                                            ( Red Rum)

Picture
Egy fiatal fiút megölnek, és a gyilkosságot egyfajta kultikus áldozatnak tüntetik fel, hogy a gyanút a kisváros boszorkányára tereljék. A szülők maguk is értetlenül állnak az eset mögött, de a sorozatos vallomások után, egyre több és több dolog derül ki, amit eltitkoltak. Noha a csapat rendelte el a boszorkány letartóztatását, Patrick külön kis nyomozásának, és a már szokásos turpisságának köszönhetően leleplezi a valódi tettest.

13. rész                                                             Hamis vörös
                                                                        ( Paint It Red)

Picture
Eltűnik egy nagyértékű festmény A.P. Caid irodájából, és a rablás helyszínén a férfi feleségét is holtan találják. Egyértelműnek látszik a rablógyilkosság, és megvannak a potenciális jelöltek is, más komoly gyűjtők révén, azonban kiderül, hogy a festmény igazából hamis volt, sőt több hamisítvány is készült belőle. Az eredeti festményt sokáig a legfőbb gyanúsítottnál az orosz olajmágnás Arlovnál hiszik, de miután Patrick azt tőle igen fondorlatos módon elcseni, arról is kiderül, hogy hamisítvány. Az eredeti festmény hollétéről így ekkorra már nem lehet tudni semmit.

14. rész                                                           Bíbor szerelem
                                                                    ( Crimson Casanova)

Picture
Egy wellness hotelban megölnek egy nőt, aki egy neves politikus felesége. Köztudott, hogy az asszonynak volt egy szeretője, méghozzá egy helyi nőcsábász Paul Fickle személyében, aki nem titkoltan abból él, hogy magányos, unatkozó nők vágyait elégíti ki. A gyanú így egyértelműen rá terelődik. Ám kiderül, hogy az asszony férje is tudott a nő szeretőjéről, sőt arról is, hogy az pénzelte volna őt. Patrick azonban mindkét alapos gyanút sutba veti, és Chot playboy- já avanzsálva becserkészi a valódi gyilkost.

15. rész                                                            Skarlátvörös
                                                                      ( Scarlett Fever)

Picture
Scarlett Marquesát egy nőí egylet vezetőjét megmérgezik. A gyanú az egylet többi tagjára terelődik, különösen Patience-re, akivel Scarlett az elnöki székért harcolt, és Scarlett győzött. Csakhogy kisvártatva Patience-t is megölik. Közben kiderül, hogy Scarlett titokban szereket árusított gyógyszerként az egész közösségben, ami által elég sok pénzt keresett keresett.

16. rész                                                               Vérvörös
                                                                          ( Bloodshot)

Picture
Felrobbantanak egy kisteherautót a CBI központja előtt, a robbanásról előzőleg valaki SMS- ben értesítette Patricket. A merénylet egy áldozatot követel, aki Patrick szerint valamilyen módon kapcsolódik hozzá. Miután Patrick a detonációt közelről látta, megsérül, és átmenetileg a látását is elveszti. A nyomozás során kiderül, hogy Patrick korábbi kuncsaftjai közül kettő összefüggésbe hozható az áldozattal, illetőleg annak egykori munkahelyével a Lynch- Halstead brókercéggel. Lisbon ezalatt pedig kideríti, hogy a merénylő egyértelműen Patrick életére akar törni, ám addigra késő, ugyanis az már foglyul ejti Patrickot és Grace- t.

17. rész                                                            Vörös üzenetek
                                                                         ( Carnelian, Inc.)

Picture
Egy gazdag vállalat szintén gazdag vezetőit megbeszélésre hívnak egy kisvárosba. Kisvártatva a CBI kap egy üzenetet, melyben azt írják, hogy bizonyos helyen és bizonyos időben egy haláleset fog történni. Lisbon és csapata ki is vonul a megadott koordináták alapján a helyszínre, ahol percekig nem történik semmi, majd egyszer csak az égből eléjük hullik egy holttest. Az áldozat az említett vállalat egyik vezetője. A nyomozás több szálon indul meg, és elsőként egy helyi férfit gyanúsítanak, akit annak idején ez a vállalat távolított el a munkahelyéről. Majd Lisbonék újabb üzenetet kapnak, ezúttal egy bombáról, melyet végül a vállalat igazgatójának ágya alatt találnak. Kisvártatva pedig egy paintball játék közepette a cég egy újabb vezetőjét is megölik. A bonyolult ügy megoldására Patrick megint egy trükkel jön rá.

18. rész                                                               Vörös köd
                                                                      ( Russet Potatoes)

Picture
Egy életmód- központ hallgatója, Carl, egy fiatal nőt vonszol be a rendőrségre. Az egyértelműen zavart férfi azt állítja a holttestre, hogy az csak egy zsák krumpli. Patrick hamar rájön, hogy Carl hipnózis alatt áll, és ez az állapot készteti őt erre a viselkedésre. Ezért ellátogatnak a központba, ahol a vezető orvos, Dr. Royston Daniel tart bemutatót a hipnózis hatalmáról. A gyanú elsőként rá terelődik, hiszen titkolt viszonya volt az áldozattal, Mary Beth- szel, akinek aztán a húga is előtérbe kerül. A nyomozás alatt azonban még többen kerülnek hipnotikus állapotba, köztük Rigsby is.

19. rész                                                             Piros rózsa
                                                                  ( A Dozen Red Roses)

Picture
Felix Hansont, a kaliforniai milliomost és leendő producert váratlanul megölik. Kiderül, hogy felesége kedvéért szállt be egy filmbe. A nyomozás során ara is fény derül, hogy a halála napján a rendezőjével találkozott, és vitatkoztak a forgatókönyvön, minek utána Felix azzal fenyegetőzött, hogy nem ad pénzt a forgatásra. Halálával azonban elkezdik a filmforgatást. A főszereplő természetesen a neje marad, de a lánya a 16 éves Sydney is kap benne egy kisebb szerepet. Róla közben kiderül, hogy kábítószerfüggő, aminek az apja érthetően nem örült. A befolyásos férfi eltiltotta őt azoktól az emberektől, akik rossz hatással voltak rá. Barátjáról Brandonról azonban nem volt hajlandó lemondani.

20. rész                                                          Vörös védelem
                                                                          ( Red Sauce)

Picture
Egy, a tanúvédelmi programban résztvevő egykori maffiózót megölnek egy kaliforniai kisvárosban. Az eset kivégzésnek tűnik, így a gyanú az egykori maffiatagokra terelődik, akiket Eddie annak idején kiadott a rendőröknek. Kérdés azonban, hogyan szerezhettek tudomást a hollétéről? A nyomozás során kiderül, hogy az egyik rendőrbírónak viszonya volt a védenccel, így Lisbonék az ő közbenjárására gyanakszanak, ám ez a feltevés borul, miután a nő öngyilkossági kísérletet követ el.

21. rész                                                         A vörös ruhás nő
                                                                           ( Miss Red)

Picture
Jim Gulbrandet, egy jómódú vállalkozót megölnek. A férfi nem sokkal halála előtt vált el a feleségétől, aki elől, hogy bebiztosítsa saját jövőjét elrejtett 10 millió dollárt. A pénzre legfőbb bizalmasának és leendő menyasszonyának is fájt a foga. Előbbi segített Jimnek elrejteni a pénzt, míg az utóbbi mindent elkövetett azért, hogy megtudja a rejtekhelyét. Hamarosan kiderül, hogy a nő tehetős embereket forgat ki a vagyonunkból, a férfi pedig az átverések nagymestere. Patrickre nagy feladat vár.

22. rész                                                          Vértestvérek
                                                                     ( Blood Brothers)

Picture
Gyilkosság történik egy erdei iskolában. Holtan találnak egy diákot az erdőben. Az egyébként is problémás gyerekekkel foglalkozó intézményben gyakorlatilag bárki lehet gyanúsított. Pláne miután kiderül, hogy a diákok a helyi hiedelem hatása alatt élnek, és titkos társulatot is létrehoztak a legenda megőrzésére. A jelek szerint az alapítója maga a gyilkos, de annak kilétét nem lehet megállapítani, miután a szekta tagjai maszkban találkoznak, és csak írással, vagy jelbeszéddel kommunikálnak. Patrick úgy dönt, a legendát valóra váltja.

23. rész                                                         Red John árnyéka
                                                                 ( Red John' s Footsteps)

Picture
Emmát holtan találják egy kisvárosban, az ikertestvérét, Mayát pedig elrabolták. A gyilkosság módja és az elrablás egyértelműen Red Johnra utal. A csapat ráakad Red John egyik segítőjére egy seriff személyében. A korrupt zsaru elvezeti ugyan Patricket az elrabolt lányhoz, de csapdába csalja, hogy átadja Red Johnnak. Lisbon az utolsó pillanatban érkezik, hogy megmentse Patricket, a sorozatgyilkos azonban nem adja fel, miután végez a seriffel, új tervet készít.