"A Mentalista" Rajongói Oldal

Második évad

1. rész                                                               Megváltás vörösben
                                                                               ( Redemption)

Picture
A csapatot letiltják a Red John ügyről, a nyomozást egy másik CBI  ügynök, Sam Bosco veszi át. Patrick megkörnyékezi az ügynököt, hogy értékes információkhoz jusson, de nem jár sikerrel. Egy középkorú nőt megölnek a lakásán és noha Lisbon Patricket világosan megkéri, amennyiben maradni akar a csapatnál, úgy csak szigorúan törvényes keretek között nyomozzon, a férfi szokásos csapdáit bevetve derít fényt a gyilkosságra. Az epizód végén Patrick egy lehallgatókészüléket tesz Bosco asztalára.

2. rész                                                                   A skarlát betű
                                                                         ( The Scarlett Letter)

Picture
Egy lányt holtan találnak a völgyben, és az elsődleges nyomok alapján minden jel öngyilkosságra utal. Csakhogy az áldozat a parlamentben dolgozott egy neves politikus mellett, így az ügyet Minelli is sürgeti. A vallomások ismeretében Patrick számára kezd körvonalazódni az ügy, és lassan a tettes is előkerül, amikor kiderül, hogy a nyomozás menetét a háttérből, a legfelsőbb szintről irányítják.

3. rész                                                                 Tűzpiros jelvény
                                                                                ( Red Badge)

Picture
Megölnek egy frissen szabadult pedofilt, őt egykor Lisbon juttatott börtönbe. A gyilkos, minden bizonnyal Lisbont akarja ezzel a tettével befeketíteni, ugyanis minden nyom arra utal, hogy valóban Lisbon volt az elkövető. Lisbont ezért felfüggesztik és eljárást indítanak ellene. Súlyosbítja a helyzetet, hogy nem emlékszik semmire, ami a gyilkosság napján történt, még hipnózisban sem.

4. rész                                                                  Vörös bosszú
                                                                            ( Red Menace)

Picture
Egy ügyvédet holtan találnak az erdőben. A jogász arról volt híres, hogy a környéken randalírozó motoros banda minden létező ügyét tisztára mosta, ezért a motorosok nagy tiszteletben tartották. Egy esetben még egy gyilkossági ügyben is kimentette a banda vezérét, aki ellen az áldozat nővére bosszút esküdött. A magára maradt özvegyet és a fiát is bevonják a nyomozásba.

5. rész                                                                 Vörös riasztás
                                                                              ( Red Scare)

Picture
Egy régi birtok verandáján holtan találják Allan Fostert. Az áldozat valamilyen módon kiesett a ház emeleti ablakából. Mint kiderül, az ősi Beckworth birtokot az első tulajdonos leszármazottai is szerették volna visszaszerezni. A helyi szóbeszéd szerint az öreg Beckworth kincset rejtett el a házban, amire sok utódnak fájt a foga, de soha senki nem találta meg, és nem is merték keresni, mert az a rémhír is elterjedt, hogy a ház elátkozott és kísértet járja.

6. rész                                                         Fekete arany és vörös vér
                                                                    ( Black Gold and Red Blood)

Picture
Kirbyt, egy vidéki fiút holtan találnak a földeken. Nyomozás közben váratlanul Patricket letartóztatják. Bosco ugyanis megtalálta a lehallgatót, amit Patrick a Red John ügy miatt rejtett el az ügynök irodájában, az asztal aljára. Mivel nem fogadja el az alkut és nem hagyja el a testületet, lecsukják. Ám ez sem gátolja őt abban, hogy megoldja a csapat ügyét. Előbb becsalja magához az egyik gyanúsítottat, majd megszökik a fegyházból, hogy a gyilkost is elkapja.

7. rész                                                                    Bíbor bikák
                                                                               ( Red Bulls)

Picture
Mia Westlaket, egy jómódú oaklandi nőt, elrabolja egy ismeretlen banda. Az ügy sok hasonlóságot mutat egy régebbi emberrablásos esettel, ezért Minelli parancsba adja, hogy Bosco és Lisbon csapata, külön-külön, de mégis együtt kezdjék meg a nyomozást. Bosco eleinte hallani sem akar Patrick közbenjárásáról, de Lisbon hatására megenyhül. A nyomozás során bebizonyosodik, hogy a két ügy valóban összefügg, és az is, hogy az emberrablók, illetve azoknak egyike bennfentes lehet a családnál.

8. rész                                                               Skarlátvörös hajnal
                                                                         ( His Red Right Hand)

Picture
Kora hajnalban váratlan támadás éri a CBI irodáját. Egy ismeretlen tettes gyakorlatilag kivégzi Bosco ügynököt és a csapatát. A négy emberből hárman meghalnak, Boscót pedig életveszélyes állapotban kórházba szállítják. A CBI minden egysége azonnal rááll az ügyre, Patricket is beleértve. Hamar kiderül, hogy a mészárlás Red Johnhoz vezethető vissza, ám a tettes kiléte még mindig ismeretlen. Kiderül, hogy Red John egyik barátja követte el a gyilkosságot és ez a barát CBI- nál dolgozott. Miután elfogták valaki megmérgezte és meghalt. Rigsby és Grace folytatja kapcsolatát. Az addigi főnök, Virgil Minelli pedig felmond.

9. rész                                                                  A rubin titka
                                                                    (
A Price Above Rubies)

Picture
Doverton család ékszerboltját kirabolják. A neves família feje, Carl éppen ott tartózkodik a rablás idején, és súlyosan megsérül. A gyanú eleinte mégis rá hárul, a jelek szerint önbetörést hajtott végre. A bolt két örököse, Tom és George is látszólag megfelelő alibivel rendelkeznek, ám Patrick kideríti, hogy titkolnak valamit az üggyel kapcsolatban. Ezért csapdát állít nekik, hogy a valódi tettesek kilétére fény derüljön.

10. rész                                                               Tüzes baseball
                                                                            ( Throwing Fire)

Picture
Egy híres baseball iskola vezetőjét megölik. Az áldozat a világ minden tájáról idegyűjtötte a tehetséges fiatalokat egy bizonyos korhatárig, hogy megfelelő felkészítés után profi szerződést kapjanak. A két legígéretesebb tehetség, Snake Gallidos és Scotty Sinclair jó eséllyel is pályáztak erre. Ám Patrick és Lisbon kiderítik, hogy a két fiú közül kinek volt indítéka a gyilkosságra. Nyomozás közben Patricket egy baseball labda találja fejbe, de ez nem akadályozza őt az ügy felderítésében.

11. rész                                                             A múlt vörös fátyla 
                                                                    (
Rose- Colored Glasses)

Picture
Egy fiatal párt találnak holtan a kocsijukban, egy út szélén. Patrick viszonylag hamar kideríti, hogy a pár a közeli érettségi találkozóra készült. Az egykori diákok kihallgatása során fény derül egy súlyos esetre, aminek következtében Derek Logan, a sértett, a pszichológus kezelései ellenére, az iskolát is elhagyta szégyenében. A nyomozók elsősorban rá gyanakszanak, de később kiderül, hogy másoknak is volt indítéka.

12. rész                                                                   Vérző szív
                                                                           ( Bleeding Heart)

Picture
Egy halott nő tetére bukkannak egy kisvárosi ünnepségen. Az elsődleges nyomok alapján az eseményt személyes okok idézhették elő, de felmerül annak a lehetősége is, hogy a városvezetésnél néhányan súlyos szabálysértéseket követtek el, és ezzel függ össze a lány halála. Rigsby és Grace elmondják a csapatnak, hogy együtt vannak, de mint kiderül, ezt Lisbonon kívül már mindenki tudta.

13. rész                                                                  Vörös vonal
                                                                                 ( Redline)

Picture
Patrcik Jane és a CBI csapata vizsgálat közben egy luxusautókat forgalmazó üzletasszony holttestére bukkan. A hulla egy Bentley csomagtartójából kerül elő, amely az autószalon bemutatótermében áll. Az üzlet arról is híres volt, hogy az a dolgozó aki több autót ad el jutalmat kap. A meggyilkolt nőnek másnap adott volne el egy sportkocsit, így előrébb lépett volna a ranglistán, ezért a kollégái közül kerültek ki a gyanúsítottak. Patrick egy csellel jött rá, hogy ki a gyilkos.

14. rész                                                                 Vértestvérek
                                                                       (
Blood In, Blood Out)

Picture
Cho egy régi barátját megölik. Az ügyet a helyi rendőrség kezeli, az ügynököt csak tanúként várják, ám hamarosan megtámadják a házában és a felesége is megsérül. Chonak meggyőződése, hogy barátja a börtön után visszatért az alvilági bandához, ezért a nyomozást is itt kezdi, később azonban kiderül, az áldozat jó útra kívánt térni, és becsületes munkát is talált, de bűnös múltja ott is kísértette őt.

15. rész                                                              Lángoló indulatok
                                                                             (
Red Herring)

Picture
Rosszul lesz egy híres szakács egy rangos főzőversenyen, majd meghal. A jelek természetes halálra utalnak, de később kiderül, hogy mérgezés végzett az áldozattal, Jeff Barge- dzsal. Miután a verseny fődíja 100 ezer dollár, így minden további versenyző gyanús lesz a CBI-nak. Néhány nap múlva újabb haláleset történik, ezúttal a korábbi áldozat szeretője, Julia hal meg gombamérgezésben. Ekkor már egyértelművé válik, hogy nem véletlenszerűek a halálesetek, hanem valaki szándékosan akart velük végezni.

16. rész                                                                   Vörös kód
                                                                               (
Code Red)

Picture
Patricket váratlanul felhívja egy kutató hölgy és közli vele, hogy gyilkosság áldozata lett. A laborban, ahol dolgozik, valaki szándékosan szabadjára engedett egy vírust, ami néhány órán belül végez vele. A legtöbben balesetnek vélik a dolgot, ám Jane átlát a szitán. Amikor kiderül, hogy az intézmény biztonsági rendszere kapcsolt ki, gyakorlatilag minden ott élő és dolgozó ember gyanússá válik. Csak egy módon lehet megtalálni az igazi gyilkost: újabb riasztást kell előidézni, és "újabb vírust szabadjára engedni", ezt Patrick természetesen áldozatok nélkül is megtudja tenni.

17. rész                                                             Rubin ékszerdoboz
                                                                             ( The Red Box)

Picture
Egy gazdag kaliforniai családnál megölnek egy magántanárt. A férfiról hamar kiderül, nem az volt, akinek mondta magát. Álnéven szökött az Egyesült Államokba, miután a Scotland Yard eljárást indított ellene. Azzal vádolták, hogy eltulajdonított egy igen értékes műkincset a British Museumtól, amit amerikai üzéreken keresztül akart pénzé tenni, valószínűleg a gyilkosnak is erre fájt a foga. Az új főnököt is megismerhetjük Madeleine Hightower személyében.

18. rész                                                                  Égő emlék
                                                                          (
Aingavite Baa)

Picture
A város szélén hármas gyilkosság történik. A támadást túléli egy lány, ám képtelen visszaemlékezni a történtekre. A nyomok az indián rezervátumba vezetnek, az egyik áldozat ugyanis őslakos volt, aki törzséhez képest meglehetősen fényűző életet élt. Patrick számára egyértelmű, hogy valami gyanús dologba keveredhetett és emiatt kellett meghalnia. A megoldás kulcsát a lány emléke jelentheti és ezt Patrick a saját módszereivel próbálja visszahozni.
Hightower nem tűri Rigsby és Grace kapcsolatát, így a párnak választania kell a szakítás vagy az áthelyezés között.

19. rész                                                                    Vérdíj
                                                                          ( Blood Money)

Picture
Egy kerületi ügyésznőt megölnek, ami főben járó bűnnek számít, ezért fokozott erővel kutatnak a gyilkos után. A nyomok látszólag az ügyésznő egyik fontos esetéhez köthetők, aminek a felgöngyölítésével az áldozat főügyészi pozícióba is kerülhetett volna. Patrick ebből arra következtet, hogy a hivatalon belül kell keresni a gyilkost, de őt a legfőbb gyanúsított közeléből eltiltják, ezét cselhez folyamodik és úgy férkőzik a közelébe mintha véletlenül találkoztak volna. Szaglászni kezd a bíróságon és az ügyészégen is, mígnem egy csellel elfogják a bérgyilkost, aki végzett az ügyésznővel. A kérdés csak, az, hogy ki bérelte fel és miért? Patrick és Lisbon is veszélybe kerül, mert egy konténerbe zárják őket, majd a konténert Mexikóba viszik.

20. rész                                                          Parázsló kapcsolatok
                                                                            (
Red All Over)

Picture
Egy parti előtt a dúsgazdag Harrington fiát egy tárggyal fejbe vágják, és később a vendégek szeme előtt hal meg. A médiamogul aznap mondott volna le igazgatói székéről a fia javára. A nyomok először egy szektához vezetnek, akik ellen a Harringtonok komoly lejárató kampányt indítottak, cserébe sorozatos fenyegetéseket kaptak. Valaki egy bombát is elhelyezett a házban, veszélybe sodorva Lisbon életét. Ám amikor fény derül arra a tényre, hogy Harrington legkisebb lánya más férfitól van, megfordulnak a dolgok. Patrick ekkor veti be újabb trükkjét, hogy kiderítse az igazságot.

21. rész                                                              Vörös számok
                                                                              ( 18- 5- 4)

Picture
Egy matematikai zsenit Noah- t megöl egy bohócnak álcázott személy és levágja egyik ujját. A férfi olyan szerkezet elkészítésére kapott megbízást, amivel bármilyen kódot, vagy rejtjelet meg lehet fejteni. Nem sokkal azután, hogy elkészül vele, veszélyesnek nyilvánítja, és nem adja át megbízójának a szerkezetet. A gyanú értelemszerűen a megbízó, Tolman Buntingra terelődik. Patrick azonban mélyebbre ás, és megdöbbentő eredményre jut. A férfi még kétmillió dollárt is visszautasított, azért, hogy a becsületét védje.

22. rész                                                             Lángoló szavak
                                                                           (
Red Letter)

Picture
Egy konferencia előtt megölik Hector Bravát, aki nagy horderejű bejelentésre készült. A férfi az embercsempészet elleni küzdelem egyik élharcosa és beszédében újabb vezető személyeket készült leleplezni. Legalábbis a beszéd vázlata ezt sugallta, melyet Lisbonék a férfi segítőjétől kapnak meg. A nyomozásba Patrick régi kollégája is beszáll. Kristina Frye a szellemvilág elkötelezettje, és bizony a két különc kapcsolata nem éppen felhőtlen. Elsőként egy Carmen nevű nőt keresnek, mert a férfi a halála előtt egy Carmen aláírású SMS- t kapott.

23. rész                                                           Red John visszatér
                                                                   (
Red Sky in the Morning)

Picture
Red John újra lecsap, legalábbis az eset nagyon hasonlít a sorozatgyilkos korábbi ügyeire. Az eset után Kristina nyilatkozik a tévében, melynek tragikus következményei lesznek, akárcsak annak idején Patrick esetében. Még a riportert is megölik, akivel beszélgetett. Rövid időn belül meg is találják a valószínűsíthető elkövetőt, ám a jelek szerint nem Red John, hanem egy követője követte el a szörnyűségeket. Patrick élete veszélybe kerül és az epizód végén kiderül Patrick találkozik Red Johnnal.