"A Mentalista" Rajongói Oldal

A szerplők filmbeli élete

Patrick Jane (Simon Baker)

Picture
   A főszereplő. A mentalista ... és még sorolhatnám. Fiatalabb korában az Egyesült Államokat járta édesapjával, s így hamar híressé vált a gondolatolvasó és kiváló megfigyelőképessége miatt. Ám később feleségét és lányát egy sorozatgyilkos (Red John) ölte meg. Ezután független tanácsadóként a CBI- hoz (Californian Bureau of Investigation) került. Itt az előbb említett képességeire hagyatkozva old meg bűnügyeket (néha a szabályokat áthágva) és nyomoz a legnagyobb ellensége, Red John után.   (magyar hangja: Lux Ádám)

Teresa Lisbon (Robin Tunney)

Picture
   A csapat irányítója. Ő mindig fair módon próbál meg eljárni, de őt gyakran kijátssza Patrick. Eleinte ezt elítéli, de később rájön, hogy Patrik ezzel csak jót tett az ügy megoldásának érdekében. A Red John  ügyet próbálja kívülállóként kezelni, de ritkán sikerül neki.  A dolgokat próbálja jól átgondolni, de így sokszor hátráltatja a nyomozást és sokszor a tudta nélkül nyomoz a csapat. Őket többször fenyegeti azzal, hogy az államügyész is tudomást fog szerezni a magánakciókról.   (magyar hangja: Ruttkay Laura)

Grace Van Pelt (Amanda Righetti)

Picture
   Ő a kezdő a csapatban, de hamar sikerült neki beilleszkednie. Egy "titkos" kapcsolatban van Wayne Rigsby- vel, de ezt a kapcsolatot csak Lisbon nem tudta. Mikor erre a kapcsolatra fény derült akkor közel kerültek, mert Rigsbyt San Franciscoba akarták helyezni, de Lisbon szigorú szabályok mellett engedte a kapcsolat folytatását. Van Peltet ritkán viszik házkutatásokra, inkább az irodából segít a többieknek. Az egész csapatot a családjának tekinti.   (magyar hangja: Huszárik Kata)

Kimball Cho (Tim Kang)

Picture
   Talán Patrick egyik legjobb barátja. Az ügyeket a legszabályosabban próbálja megoldani, de ha kell még a munkáját is veszélyezteti. Ő és Wayne Rigsby kiváló párost alkotnak. A barátjaiért és a családjáért bármit megtenne. Ő az az ügynök aki elfogja a gyanúsítottakat és minden kihallgatásnál ott van, hogy ha kell akkor rendet teremtsen. Előle még senki nem tudott elmenekülni.   (magyar hangja: Dolmány Attila)

Wayne Rigsby (Owain Yeoman)

Picture
   A parancsokat egyből teljesíti még akkor is ha az Patrick egyik szabályon kívüli parancsa. Fő erőssége, hogy bátor,ezt kihasználva minden szobába ő megy be először. Az egyik részben bátorsága és felelőtlensége miatt sérült meg, mert nem viselt golyóálló mellényt. Mikor Lisbon rájött a Van Pelttel folytatott kapcsolatára majdnem áthelyezték, de végül ezt megúszta. Általában Choval dolgozik együtt. Állandóan az evésen jár az esze.   (magyar hangja: Hajdu István)

Madeleine Hightower (Aunjanue Ellis)

Picture
Az új főnök. Jó barátja Patricknek, de Lisbon nem nagyon kedveli őt, valószínűleg ő sem tudja, hogy miért. Rigsbynek és Gracenek miatta kellet szakítaniuk.